Riverbank Diamonita FWB "Nita"

Tamma, syntynyt: 15.5.2008 Suomi, 168cm . Myyty  Johanna Saariselle v. 2012.

Nita on palkittu Ypäjän maitovarsanäyttelyssä 12.9.2008, II-palkinnolla. Nita on tummaruunikko ja sillä on piirto sekä sukat takajaloissa. Nita liikkuu elastisesti ja isosti,  korkein polvin ja aktiivisiin kinterein sekä on näyttävän ryhdikäs. Näyttelytodistus

Nita osallistui Kyvyt Esiin -karsintaan Haarajoella keväällä 2010 saaden estearvioinnissa hyvät arvosanat rytmistä ja tasapainosta, etu- ja takajalan tekniikoista, selän toiminnasta sekä reaktiokyvystä ja ponnistuksesta. Nitan tekniikka ja kyky arvioitiin pistein luonne 7,6 ja yhteistyökyky 8,5.
Nita sai karsinnan parhaat askellajipisteet sekä lausunnon: "Lennokkaasti ja irtonaisesti liikkuva ryhdikäs tamma. Sen käynti on puhdasta ja matkaa voittavaa ja se kävelee hyvin läpi rungon 7,9, ravi on tahdikasta, irtonaista ja joustavaa, hevonen ravaa hyvässä ryhdissä kantaen itsensä hyvin 8,5, laukka on rytmikästä ja tasapainoista ja hevonen pystyy helposti vaihtelemaan askelpituutta 8,2." Halukkuus ja eteenpäin pyrkimys 8,0 ja tarkkaavaisuus 8,0. Keskiarvo 8,1.
Syksyn 2010 Kyvyt Esiin Finaalissa Nita esiintyi rauhallisesti ja luottavaisin mielin, vaikka matka pois kotoa yksin oli sen elämän ensimmäinen. Tuomarit kehuivat sen käyntiä rennoksi, puhdastahtiseksi ja läpi kropan kulkevaksi 8,5. Ravi mainittiin kevyksi ja elastiseksi, mutta kaipaa voimaa taakse 7,7, laukka on tasapainoista 7,9. Huomiot luonteesta ja tuleva ennuste: Rento, hyvin liikkuva hevonen,  aika näyttää tulevaisuuden kilpahevosena 7,5 ja 7,5.
Nita on juoksutukseen ja ohjasajoon opetettu ja se suhtautuu työntekoon erittäin hyvin ja luottaisin mielin. 
Nita on sisäänratsastettu ja itsenäinen ratsastus kaikissa askellajeissa sujui jo toisella selässäolokerralla. Sitä ei myöskään haittaa maneesin katolta tippuva lumi tai myrskyävän tuulen rätinä. Tällä tammalla on vankkumaton itsevarmuus ja pelottomuus sekä luontainen passage ja piaff!

Nitan isän on Diamonit, jonka takana on  GP-tasolla itse kilpailleet periyittäjäoriit kolmessa polvessa: Diamond Hit, Don Schufro ja Donnerhall sekä esteori Santander H, jonka periytyy oreista Sandro ja Contender. Isä Diamonit myytiin 6-vuotiaana vuoden 2009  P.S.I -huutokaupassa 760 000 €:lla. Diamonit  on jättänyt mm hyväksytyn orin  Diamond Hill
Nitan emän isä on estesukuinen holstein ori Come Back II (FEI/WBFSH Horse Rankings dressage 2009 15.sija), joka  itse kilpaili GP-tasolla kouluratsastuksessa ja on periyttänyt lukuisia samalle tasolle yltäneitä jälkeläisiä, kuten Calecto V ,Come to Me, Come on III, Efendi,Toy Story ja Raffaldo. Emän emän isä Sorel kilpaili Intermediaire I -tasolla kouluratsastuksessa. 
FN breeding evaluation dressage index 2010: Diamond Hit 156 (arvosteluvarmuus 96), Don Schufro 171 (arv.varm. 95).

Nita on orpovarsamme tammasta Cleo II, ja sen keinoemänä toimi lv-tamma Serrina.

Varsat:
 
Loretta
Francesca
 
Fabrice

e. Cleo II DWB

   
Amoene
Prinzessa
 
Sabrina