FedererRiverbank Federer FWB 

Ruuna, syntynyt: 7.5.2007 Suomi, 170cm. 
Myyty Sveitsiin.

Federer palkittiin Savijärven tamma- ja varsanäyttelyssä 4.9.2007 II-palkinnolla (näyttelytodistus) kuten myös Lohjan tamma- ja varsanäyttelyssä 5.9.2008. 2-vuotiaana Federer osallistui toiseen Lohjan KE-karsintatilaisuuteen saaden hyppytekniikasta ja kyvystä 7,4 sekä luonteesta ja yhteistyökyvystä 7,7. Kehuja se sai erityisesti askellajeistaan, hyvästä takaosan työnnöstä ja rytmistä saaden arvosanat: käynti 7,4, ravi 8,8, laukka 8,5, mekaniikka ja kyky kantaa itsensä 8,3.

Federer sisäänratsastettiin syksyllä 2009 ja se liikkuu ratsastajan alla aina kevyesti. Luonteeltaan se on energinen ja herkästi reagoiva sekä yritteliäs, ja sillä on erittäin positiivinen asenne työskentelyyn. Federer hyppää innostuneesti ja mielellään ja on suoriutunut irtohypytyksessä 130cm esteistä. Federer kulkee tottuneesti trailerissa, käyttäytyy hyvin vieraisssa paikoissa,  on ikäisellään koulutustasolla ja valmis nuorten hevosten koululuokkiin. 

Federerin asennetta kehuttiin 16.4.2010 Lohjan KE-tilaisuudessa jälleen loistavaksi. Federer hyppäsi puhtaasti ja iloisesti sekä tekniikan puutteista huolimatta vaivattomasti vaaditun estekorkeuden, se arvioi estäisyydet hyvin ja pystyy säätelemään laukkaa tarpeen mukaan. Askellajit: Käynti 7,7. Ravi  7,8. Laukka 7,5.
Yleisvaikutelma: luottavainen nuori, joka liikkuu kevyesti 7,5. Tarkkaavaisuus 8,0. Keskiarvo 7,71.

Federerin isä on kansainvälisissä GP-luokissa Karin Rehnbein:n kanssa kilpaillut, kilpa- ja siitosuraansa USA.ssa jatkava Florianus, joka jo nuorena sijoittui Bundecampionaatissa ja nuorten kouluhevosten MM-kisoissa sekä 7-vuotiaana Intermediaire I-tasolla. Isän emä Die Dame on varsojen ohella tehnyt myös huomioin arvoisen uran kilpaurheilussa. Senn täysveli Dottorre on valtion siitosori Warendorfissa ja täyssisko Dornröstchen vei Budescampionaatissa 3. sijan Isän emän isä Damenstolz  vaikuttaa myös siitosorien Friendship ja Furstenfreich ja Damen Hit sukulinjoissa.
Federerin emä, I palk. KTK- tamma Remember H, polveutuu Edward Gal:n menestykseen nostaneesta orista Gribaldi, joka valittiin vuoden trakehner-oriksi 2008 ja vuoden KWPN-oriksi 2009 ja sen jälkeläisiä ovat mm. vuoden 2009 EM-mestari, yli 90% tuloksia tahkoava maailman ennätystä suvereenisti hallitseva  Moorlands Totilas,  Sisther du Jeu, Anky van Grundsvenin kanssa kilpaileva Painted  Black ja Nadine Capellmannin Girasol. Gribaldilla on 16 hyväksyttyä orijälkeläistä.

Federerillä on luotainen taipumus kokoamiseen ja se on liikkuu hyvin elastisesti. Tämä tulevaisuuden lupaus, jossa on paljon potentiaalia,  tekee jo helpot sukutaivutukset ravissa ja sujuvat suorat laukanvaihdot jo helpossa sarjassa sekää tapailee passagen ensiaskelia!  

Kilpailukokemusta on karttunut kotiharjoituskilpailuissa Laatuarvostelun ohjelmalla: Ravi  8,8, Käynti 7,8, Laukka 8,0 , Kuuliaisuus 8,0, Yleisvaikutelma 8,5.
Ypäjällä European Breeding Event Finland:n 4-vuotiaiden ryhmäratsastusluokassa Federer sijoittui 3:ksi. Syksyn2011 laatuarvostelussa Fredde sai kokonaisarvosanaksi 7,43 ja  ratsastuskokeessa kaikista askellajeista 7,8 sekä kouluratsastusohjelmasta keskiarvon 7,42.

i. Florianus
OLD
(video)

 
Fidelio
St Pr Raute
St. pr. St. Die Dame
 
Verb Pr St Rebecca
   
E. St. Gondola
Ster Prest Fedora 
 
Keur Pref Prest Tanja