Riverbank Leonardo FWB

Ori, syntynyt: 1.6.2009 Suomi,  n. 160 cm.  Om. Kati Haataja

Leo on pienehkö tummaruunikko ori, jolla on läsi ja 4 sukkaa, 3 hyvää askellajia sekä fantastinen mutkaton luonne. Leonardo irtohyppää mielellään ja onnistuu hypyissään aina, estekorkeutta tällä hetkellä 25 cm alle oman koon! 

Leonardo antoi itsestään Lohjan Kyvyt Esiin 2011 -tapahtumassa positiivisen kuvan: 
"Erittäin miellyttävä luonne, erittäin keskittynyt ja tarkkaavainen, järkevä ja harkitsevainen, mukavan elastinen, kevyt, melko urheilullinen. Hyvin valmisteltu. Tekniikka ja kyky 7,2, Luonne ja yhteistyökyky 7,75.
Mekaniikka ja kyky kantaa itsensä 7,5, Luonne ja yleisvaikutelma 8."  ja sai askellajifinaalipaikan.
2-vuotiaiden askellajifinaalissa Ypäjällä Leonardo sai kokonaisarvosanaksi 7.24  ja sijoittui hienosti pienestä koostaan huolimatta.

Kyvyt Esiin 2012 -karsintatilaisuudessa Karjalohjalla Leonardo vakuutti monipuolisuudellaan ja hyvällä luonteellaan: Käynti mainittiin puhtaaksi ja säännölliseksi, ravi tahdikkaaksi ja siinä on hyvä jousto, laukka ilmavaa ja matkaavoittavaa. Askellajeihin toivottiin kuitenkin lisää irtonaisuutta koulutuksen myötä. Mekaniikka ja kyky kantaa itsensä 7,7. Luonne ja yleisvaikutelma: Positiivinen, eteenpäin pyrkivä ja tehtäviinsä hyvin keskittyvä hevonen 8,0.
Estearvioinnissa Leonardoa kehuttiin urheilulliseksi, pelottamaksi hevoseksi, jolla on erinomainen tekniikka. Hevonen hyppää rennosti käyttäen koko vartaloaan ja sillä on vahva ponnistus, hyvä laukka ja tasapaino. Tekniikka ja kyky 7,8. Luonne ja yhteistyökyky 8,0: Itsevarma, innokas, varovainen ja sopivan eteenpäin pyrkivä. Kapasiteetti 8,0.
Karsintatilaisuuden suoritus oikeutti paikan syksyn 2012 estefinaaliin ja ensimmäiselle varasijalle askellajifinaliin.

Leonardon isä on 8-vuotiskaudellaan kouluratsastuksen GP-tasolla debytoinut  Blue Hors Leredo, joka on valittu kolmasti Champion-oriksi Herningissä, ja on saanut Tanskan 5-vuotiaiden mestaruuskisoissa 912 pistettä, ravista 9,5,  ratsastettavuudesta 10 ja kapasiteetista 9,5. Myös emän Domella:n isä Diamond Hit  kilpailee GP-tasolla kouluratsastuksessa ratsastajanaan olympiaratsastaja Emma Hindle.

Leonardon suku on täynnä muitakin arvostettuja periyttäjäoreja, kuten isän puolella Elite-palkittu Leandro, joka on jättänyt mm. orit Levisto Z, Le Filou N, Le Noir, Leflaro, Le Blanc ja monia sekä koulu- että esteratsastuksessa kilpailevia jälkeläisiä ja jonka takana vaikuttavat legendaariset oriit Landgraf I ja Ladykiller XX,  sekä elite-ori Triumph. Emän puolelta orien Diamond Hit ja Don Schufro takana vaikuttaa legendaarinen Donnerhall,  sekä orit  Sandro ja Grundstein. Myös  Don Schufro ja isänsä Donnerhall kilpailivat kansanvälisellä GP-tasolla kouluratsastuksessa, kuten myös Grundstein, joka  jätti 13 hyväksyttyä orijälkeläistä,  vuonna 1995 sen kouluindeksi oli huimat 178 sekä esteindeksi 142! 
FN breeding evaluation dressage index 2010: Diamond Hit 156 (arvosteluvarmuus 96), Don Schufro 171 (arv.varm. 95). Diamond Hit on jättänyt  27 ja Don Schufro yli 20 hyväksyttyä orijälkeläistä lukuisien kansainvälisesti menestyneiden kilpahevosten ohella. 

Leonardo on uskomattoman kiltti ja erittäin helppohoitoinen nuori ori jolle kaikki hoitotoimet  ovat jo rutiinia ja matkustaminen stressitöntä ja sen mielestä erittäin mielenkiintoista. Leonardo on juoksutukseen opetettu ja satulaan ja ratsastajaan totutettu.

Hevosella on korrekti rakenne, suorat  jalat, vahva kavioaineis ja se on täysin terve.
Leonardosta kehittyy naisten versio isästään, katso video isästä.


Elite Leandro (Holst)
 
Landgraf I
Idura
L.E Hardie
 
Rafa-L
Sibilja Karmishøj

e. St Pr St Domella OLD
DE 433 330704804

 
Diamont Hit (video)
 
Don Schufro
Elite St Loretta
St Pr St Gentina
 
Sandro (Holst)
Gendy